Edukatívne hračky pre deti - Čo to vlastne je?

Detstvo je plné spoznávania a učenia. Pri každej hre a zábave, sa vaše dieťa môže naučiť niečo nové. Zároveň môže rozvíjať svoje zručnosti a takzvanú jemnú motoriku. V každom veku dieťaťa je dôležité podporovať to, aby bola vaša ratolesť stále zvedavá. Aby hry boli podnetné, je potrebné prispôsobovať ich náročnosť veku dieťaťa.

Výborným pomocníkom na podnetné detstvo sú edukatívne hračky. Ide o hračky, ktoré deti hravou formou učia a podporujú ich myslenie a kreativitu. Je ich naozaj veľké množstvo, či už si vyberiete stavebnice, hlavolamy či puzzle.

Všetky tieto kreatívne hračky majú výborný vplyv na vývoj detského mozgu a procesy uvažovania. Zároveň si tak deti cvičia prsty a dlaňový úchop. Od útleho detstva je potrebné stimulovať deti psychicky aj fyzicky. No nie je úžasné, že aj hrou sa dá učiť?

Nie je dôležité, rozdeľovať ich na hračky pre chlapcov a hračky pre dievčatá. Radšej sa zamerajte na stupeň vývoja alebo vek vášho dieťatka.

 

Rôzne tvary a materiály

Najmenšie deti, a teda bábätká, budú zaujímať hračky rôznych farieb, tvarov, ale aj materiálov. Dôležité je, aby medzi nimi boli väčšie viditeľné rozdiely. Aj mesačné bábätko sa takto môže učiť prvé uchopenie a ľahko ho zaujme šušťanie, či výrazná farba.

Staršie deti, už v 6 či 7 mesiacoch, zvládnu s vedením rodičov vkladanie tvarov do pripravených otvorov rovnakej veľkosti. Výborne to rozvíja myslenie, ale aj jemnú motoriku.

drevená vkladačka

 

Edukačné hry pre staršie deti

S kreatívnymi hračkami sa vaše deti môžu zabávať v akomkoľvek veku. Ich výber treba len prispôsobiť. Čokoľvek, čo chcete deti naučiť, totiž môžete spraviť hravou formou.

Staršie deti, ktoré začínajú rozprávať, určite potešia drevené písmenká abecedy. Vďaka tejto hračke sa ľahšie naučia písmená, neskôr slová a potom základy gramatiky. Rovnako to bude fungovať aj s číslami. S drevenými dopravnými značkami sa zase môžu naučiť základy cestnej premávky a tak presne vedieť, kedy vstúpiť na priechod pre chodcov. 


D387EF5A-C24D-46CB-9BD1-648AC0F1CA34 - kópia