Ako zariadiť detskú izbu: Nálepky na steny

Všetci rodičia stoja pri zariaďovaní detskej izby pred rovnakou dilemou – ako izbičku pretvoriť na ideálny priestor pre svoju ratolesť?

Najdôležitejšie je dodržať zásadu troch zón. V každej detskej izbe by mala byť zóna na spanie, ďalšia na zábavu a posledná na tvorivosť či vzdelávanie. Priestor by mal pôsobiť hravým a podnetným dojmom, ktorý rozprúdi detskú fantáziu.


Snímka obrazovky 2021-04-27 o 11.47.59

Na zútulnenie izby, môžete využiť nálepky na stenu. Priestoru vedia dodať naozaj veľkú štýlovosť a vytvoriť z nudnej a jednotvárnej izby skutočný detský kútik. 

Len si spomeňte na to, akú detskú izbu ste mali vy. Jednofarebný nábytok, koberec... Farebné boli maximálne obliečky na perinu a vankúš.

Dnes je možností, ako spraviť z izby detský sen, skutočne veľa. Samolepky na stenu sú jednoduchý dizajnový prvok, ktorým miestnosť spestríte a rozžiarite. Ako si však vybrať?

Najlepšie je počúvať vašu ratolesť a prispôsobiť sa jej vkusu. Pokojne deti nechajte, nech si tému izby vyberú sami. Detská izba by v prvom rade mala byť ich bezpečné miesto, kde sa cítia dobre a kam sa radi vracajú.

Izba pre dievča

Detské nálepky na stenu ponúkajú veľkú rozmanitosť, tu naozaj môžete byť tvorivý. Ak vyberáte nálepky na stenu pre dievčatá, najprv sa snažte zvoliť si tému. Dievčenské nálepky na stenu totiž môžu zobrazovať, hrdinky z rozprávok, prírodné motívy ako napríklad strom s fotkami na stenu, alebo nálepky na stenu ktoré pripomínajú kvety.

Princezny a jednorožce - úvod 2

Motív takýchto dekorácií, by mal zaujať najmä vašu dcéru. Farebné prevedenie potom už môže byť pokojne na vás. Vaša dcéra sa tak po otvorení dverí do svojej izby, môže ocitnúť na oblohe plnej hviezd, či v lese plnom zvieratiek. 

Ak máte steny vymaľované na bielo, môžete použiť veselšie a farebnejšie dekoračné nálepky na stenu. Pokiaľ sú steny tmavé, siahnite skôr po jedno farebných prevedeniach.

Nalepky na stenu môžu pomôcť vytvoriť zóny v izbe. Napríklad keď strom s fotkami nalepíte na stenu za posteľou, tak vaša dcéra bude zaspávať pri svojich obľúbených fotografiách.

Izba pre chlapca

Nálepka na stenu v tvare superhrdinu je niečo, čo častejšie nadchne skôr chlapcov. Aj čisto chlapčenskú izbu viete takýmto spôsobom premeniť na ich osobné kráľovstvo. Nálepky na stenu pre chlapcov vedia byť pritom rovnako kreatívne ako tie dievčenské.

1701_detska-samolepka-na-stenu-samolepiaca-tapeta-dekoracna-nalepka-pre-deti-avangers-2-nahlad-stylovydomov

Po dokončení izby sa tak môžu ocitnúť na horách, medzi stromami, dinosaurami či pri táboráku. Veľmi obľúbené sú detské nálepky na stenu zvieratká, strom či autá, loďky a lietadlá.

Aj pri chlapčenskej izbe majte na pamäti zóny a rozdelenie priestoru. Zónu určenú na hranie môžete ozdobiť rozprávkovými hrdinami. Za posteľ vyberte samolepku na stenu v tvare hviezdy a všetko pekne farebne zlaďte.

Spoločná izba

Nálepky na stenu do detskej izby pre dve deti, sú výborným pomocníkom na rozdelenie priestoru. Aj keď je veľa výhod spoločnej izby, každé dieťa potrebuje priestor len samo pre seba. 

Práve v tomto vám môžu pomôcť detské nálepky na stenu, ktoré vyzdvihnú osobnosť dieťaťa. Rovnako môžu priestor rozdeliť na dievčenský a chlapčenský. Napríklad ružové balóniky pri písacom stole vašej dcéry a modré zase za posteľou syna.

Celý priestor môže spájať detský meter na stenu, to je niečo, čo využijú obaja obyvatelia izby rovnako. Detský meter môže byť vaša pravidelná spoločná zábava. Všetky deti radi pozorujú, ako rýchlo rastú. 

Meter na stenu pre deti, je však vhodná dekorácia aj do inej časti bytu, napríklad ako nálepka na stenu do chodby.

1419_detska-samolepka-na-stenu-samolepiaca-tapeta-dekoracna-nalepka-pre-deti-detsky-meter-mickey-minnie-2-disney-nahlad-stylovydomov

Tak hurá na to!

Takéto nálepky však oslovia menšie deti, ktoré sú plné nápadov a hrania. Oživiť nálepkami však môžete aj izbu vášho staršieho dieťaťa. Nalepky na stenu pre teenagerov môžu byť napríklad rôzne nápisy.

Ide o dizajnové nálepky na stenu, ktoré rovnako pomôžu vašim starším deťom, identifikovať sa s priestorom svojej izby. Veď je predsa najdôležitejšie, aby sme sa každý vo svojej spálni cítili dobre a bezpečne.

Zvieratká s balónmi 2 - úvod